close button
آیا می‌خواهید به نسخه سبک ایران‌وایر بروید؟
به نظر می‌رسد برای بارگذاری محتوای این صفحه مشکل دارید. برای رفع آن به نسخه سبک ایران‌وایر بروید.
فرهنگ

آموزش مدلینگ بر اساس حدیث‌ها و روایت‌های اسلامی

۲۸ اسفند ۱۳۹۲
شیما شهرابی
خواندن در ۶ دقیقه
آموزش مدلینگ بر اساس حدیث‌ها و روایت‌های اسلامی

مانتوی بلند سرمه­ای با لبه­های طلایی به تن دارد و شالش را به شکلی خاص بر سر بسته است. قدبلند به نظر می­آید و اندامش به نظر متناسب است البته اگر کفش پاشنه 10 سانتی­ او را نادیده بگیریم. 

«نیلوفر.پ» یکی از مدل­هایی که در نمایشگاه «مد و لباس» امسال تهران حضور دارد، به «ایران‌وایر» می­گوید: «تا دقیقه 90 قرار بود شوی زنده برگزار شود اما بعد گفتند برای خانم­ها و نوع راه رفتن آن­ها باید فکری بکنیم. در نتیجه، شوی زنده­ خانم­های مدل لغو شد.»

او کار مدلینگ را از چند سال پیش شروع کرده و می­گوید: «کار من شرکت در شوهای خانگی است؛ هم کیفیت کارها بالاتر است و هم دستمزد خوبی دارد.»

نیلوفر الان 26 ساله است. او  وقتی 18 ساله بود، در مجلسی با خانم «مهلا زمانی»، طراح لباس آشنا می‌شود: «خانم زمانی از من خوشش آمد و به من پیشنهاد داد تا لباس­هایی را که طراحی کرده بود، بپوشم و عکس بیاندازم. من هم از این کار خوشم آمد. چند باری هم شوی زنده برگزار کردیم. حتی یک­بار در نمایشگاه عفاف و حجاب که ویژه خانم­ها بود، روی استیج رفتیم.»

امسال در کنار غرفه­های پوشاک، موسسه‌های مدلینگ هم غرفه دارند؛ مثل موسسه «به­پوشی». «سیدشریف رضوی»، مدیر این موسسه به «ایران‌وایر» می‌گوید: « خوش‌بختانه استقبال از غرفه "به‌پوشی" خیلی زیاد بوده و جوانان مشتاق و معتقد به مد اسلامی برای آموزش در این موسسه ثبت­نام کرده­اند.»

سه روز پیش از نمایشگاه، «حمید قبادی»، دبیر کارگروه سامان‌دهی مد و لباس از صدور کارت «صلاحیت» برای مدل‌ها خبر داد و گفت: «قرار است بانک اطلاعات مدلینگ را طراحی کنیم که منطبق با اصول و مقررات اسلامی و دینی عمل خواهد کرد و از این پس مدل‌هایی که مورد تأیید کارگروه سامان‌دهی مد و لباس هستند، کارت صلاحیت دریافت می‌کنند.»

تفاوت مانکن با به­پوش

موسسه «به­پوشی» یکی از جاهایی است که قرار است مدلینگ ایرانی اسلامی را آموزش دهد. مدیر این موسسه درباره آموزش‌ها می­گوید: «آموزش‌هایی در رابطه با زبان بدن، اخلاق حرفه­ای، تئوری مد، آمادگی برای حضور در شوی زنده و آمادگی برای عکاسی به علاقه­مندان داده می­شود که مجموع آموزش‌‌‌ها حدود 200 ساعت است.»

 رضوی که واژه «به‌پوش» را جایگزین واژه «مانکن» کرده است، می­گوید: «تفاوت به­پوش و مانکن در اخلاقیات است. به­پوش­ها نمایندگان مد اسلامی هستند نه هر مدی.»

از او می­پرسم مد اسلامی چه ویژگی­هایی دارد؟

می‌گوید: «برای نمونه، ما اصلا طریقه راه­ رفتن و نحوه نگاه کردن مدل­های غربی را قبول نداریم. راه رفتن به طور مستقيم و بدون هيچ حركت بدني اضافي از سوي به‌پوشان با نگاهي به روبه‌رو انجام مي‌شود. حتي ما سعي داریم براساس حديث‌ها و روايت‌های اسلامي، صداي كفش دختران هنگام راه رفتن به گوش شنونده نرسد. یعنی "كت واك"((Cat Walk يا همان مدل راه رفتن روي استيج را بر اساس حديث‌ها و روايت‌ها، به روش اسلامي تدارك ديده‌ايم.» 

او معتقد است که یک زن مسلما­ن می­تواند ضمن حفظ پوشش، شیک­ترین و خوش­رنگ­ترین لباس­ها را بپوشد: «متاسفانه مردم ما فکر می­کنند که فقط باید لباس تیره بپوشند تا موازین اسلام رعایت شود، در صورتی که ما روایت داریم حتی پیامبر هم از کفش زرد استفاده می‌‌کردند.»

اما پیش از این در خبرها آمده بود که «حمید قبادی»، دبیر کارگروه سامان‌دهی مد و لباس، 10 نوع عمل جراحی و تزریق را برای مدل­ها ممنوع اعلام کرده است.

مدیر موسسه «به­پوشی» در این باره به «ایران‌وایر» می‌گوید: «در همه­جای دنیا قیافه طبیعی مدل­ها اهمیت دارد. این موضوع برای انتخاب مدل­های موسسه ما هم در الویت است؛ مثلا ما ترجیح می­دهیم کسانی که بینی خود را خیلی فانتزی عمل کرده­اند، نپذیریم چون قیافه مصنوعی دارند. هرچه چهره مدل معصوم ­و بکر باشد، برای مد اسلامی زیباتر است.»

نگاهی به صورت نیلوفر می­اندازم. به نظر، بینی­ خود را عمل کرده است. می­گویم فکر می­کنی با حرف­هایی که درباره ممنوع شدن جراحی­های زیبایی برای مدلینگ زده شده، کارت صلاحیت دریافت کنی؟

می­خندد و می­گوید: «جاهایی که من کار می­کنم، کارت صلاحیت نمی­خواهند. ضمن این­ که الان بیش‌تر دختر و پسرها جراحی بینی انجام داده­اند. این­قدر سخت‌گیری، انتخاب خودشان را مشکل می­کند.»

چشم و هم‌چشمی

غرفه دیگری که توجه علاقه­مندان به مدلینگ را جلب کرده، غرفه موسسه مدلینگ «ویولت» است. بروشور این موسسه، علاقه­مندان به مدلینگ، طراحان پوشاک و زیور‌آلات را برای همکاری با این موسسه راهنمایی می‌کند. در سایت «ویولت» از علاقه­مندان به مدلینگ سه سری اطلاعات به ترتیب دریافت می­شود؛ اول مشخصات ظاهری، مرحله بعد دانستنی­های تخصصی و در مرحله سوم، فرستادن عکس از سوی افراد علاقه­مند است.

«فرید نوید»، مدیر این موسسه در پاسخ علاقه­مندان مدلینگ که درباره­ میزان قد و وزن مدل­ها می­پرسند، می‌‍گوید: «البته استانداردهاي بين‌المللي براي مدل‌هاي مرد در "کت واک" یا اجراي زنده، حداقل قد 185سانتي‌متر و وزن 75 كيلوگرم تعیین شده است. این استانداردها براي خانم‌ها، حداقل قد 175سانتي‌متر و وزن 60-65 کیلوگرم است. سايز هم 36 تا 40 است. اما در مورد مدل عکاسی، به دلیل این که زیبایی چهره در اولویت قرار دارد، این معیارها کمی متفاوت می­شوند. ضمن این که این معیارها در ایران هم کمی تفاوت دارند.»

بازار داغ مدل­های فیس‌بوکی

شاید مسوولان به تازگی یاد مدلینگ، آن هم از نوع اسلامی آن افتاده باشند اما پدیده مدلینگ چند سالی است که جای خود را در دل جوانان ایرانی باز کرده است. در ­شبکه‌های اجتماعی مانند فیس‌بوک، کاربران ایرانی زیادی خود را  فعال در زمینه مدلینگ معرفی کرده و عکس­های خود را منتشر کرده­اند. «پگاه» یکی از کاربران فیس‌بوک است که عکس­های خود را در لباس­های مجلسی، محلی و حتی لباس عروس در صفحه‌اش منتشر کرده است. او از شروع فعالیت خود در این زمینه می‌گوید: «من عاشق عکس هستم. یک عکاسی نزدیک خانه­ ما بود و من هر چند وقت یک­بار که لباس جدید می‌خریدم، دستی به موهایم می­کشیدم و می­رفتم آن‌جا و در آتلیه هر بار برای خودم در یک ژست عکس می‌گرفتم. یک بار صاحب عکاسی از من اجازه خواست که عکس­هایم را به عنوان مدل در آلبوم عکاسی آتلیه­اش قرار دهد، من هم اجازه دادم. چند وقت بعد تماس گرفت و گفت خانمی که تولیدی مانتو دارد از تصویر من خوشش آمده و می­خواهد من مانتوها را تن کنم و در همان جا عکاسی شود.»

 پگاه هم قبول می­کند. بعد از مدتی، همان خانم برای برگزاری یک شوی لباس هم از او دعوت می­کند تا به طور زنده با پوشیدن مانتوها جلوی میهمان­ها راه برود: «دفعه اول خیلی استرس داشتم.، یادم می­آید از دو روز قبل از آن فقط کانال­های فشن را نگاه می­کردم و سعی می­کردم ادای مانکن­ها را درآورم.»

پگاه هیچ آموزشی در ایران ندیده است:«چون به این کار علاقه­مند هستم، دوماه رفتم ترکیه و در یکی از کلاس‌های مدلینگ آن­جا شرکت کردم. ورزش­ها و نکات مراقبتی­ که برای مانکن­ها مطرح می­شد را یاد گرفتم که هنوز هم استفاده می‌کنم. ضمن این­که اعتماد به نفسم در زمینه کاری بسیار رشد کرد.»

او الان برای هر بار شوی زنده که تقریبا 8 تا 10 ساعت کار است، 400 هزارتومان دریافت می­کند اما می­گوید: « اوایل کارم، خیلی جاها مجانی می­رفتم . الان هم خیلی­ها هستند که بدون مزد کار می­کنند یا پول کمی می­گیرند. آن­ها همه آماتور هستند.»

رضوی درباره درآمد مدل­ها می­گوید: « بسته به نوع تجربه، دستمزد هر به‌پوش فرق می‌کند؛ از 80 هزار تومان تا یک میلیون تومان برای یک روز کار در شوی زنده.» از پگاه درباره­ قوانین جدید و آموزش­های مد اسلامی که می­پرسم، می­خندد و می­گوید: «پس می­خواهند کاسه کوزه ما را به هم بریزند.»

اضافه می‌کند: «چه طور می­خواهند مد را اسلامی کنند؛ مثلا وقتی در همه­دنیا لباس کوتاه مد است، این­ها لباس بلند تن مانکن می­کنند. من فکر نکنم مردم با مد اسلامی رابطه برقرار کنند. همه ماهواره دارند. الان هم بیش‌تر مردم از شوهای خانگی با دعوت‌های خصوصی خرید می­کنند. لباس‎های این شوها هم معمولا از ترکیه، اروپا یا امریکا می­رسند و مطابق مد جهان هستند.»

ثبت نظر

Behpooshi
۲۸ اسفند ۱۳۹۲

با سلام
1- ای کاش خبرنگار شما در زمان مصاحبه یا صحبت خود را معرفی می کرد.
2- نمایش زنده لباس برگزار شد و لغو نشد.

در روز چه میخورید؟

۲۸ اسفند ۱۳۹۲
بلاگ تصویری جهانی
در روز چه میخورید؟