close button
آیا می‌خواهید به نسخه سبک ایران‌وایر بروید؟
به نظر می‌رسد برای بارگذاری محتوای این صفحه مشکل دارید. برای رفع آن به نسخه سبک ایران‌وایر بروید.
جامعه مدنی

«وایبر» خانم نماینده فعال شد!

۲۵ اردیبهشت ۱۳۹۳
شیما شهرابی
خواندن در ۴ دقیقه
لاله افتخاری نماینده و عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورا
لاله افتخاری نماینده و عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورا

لاله افتخاری نماینده و عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورا، به جمع کار بران سرویس وایبر پیوست. این در حالی است که او پیش‌تر وایبر و واتس اپ را ابزار جاسوسی خوانده بود.

افتخاری چندی پیش در مصاحبه با فاطر نیوز، خبرگزاری وابسته به معاونت فرهنگی اجتماعی سپاه در این باره گفته بود: «ابزار هایی که به نظام ضربه می زند باید فیلتر شود و ابزار هایی از قبیل وایبر و واتس اپ به غیر از مسائل جاسوسی ، مسائل اخلاقی نیز ایجاد می کند و در کمیسیون مدتی است بحث فیلترینگ انها مطرح است فقط منتظر هستیم به یک نظر جمعی برسیم و برای قطعی کردن فیلترینگ این برنامه های تلفن همراه اقدام کنیم و در آینده نزدیک حتما اقدامات لازم در این خصوص انجام خواهد شد.»

صفحه پیام‌های وایبر او نشان می‌دهد از آخرین باری که وایبر این نماینده مجلس به اینترنت وصل بوده، سه روز گذشته است.  او در گفت‌و گو با «ایران وایر» درباره‌ی فیلترینگ وایبر و واتس اپ می‌گوید: «من در جایگاهی نیستم که درباره فیلترینگ واتتس اپ و وایبر اظهار نظر کنم. الان در کارگروه تعیین مصادیق مجرمانه درباره فیلترینگ این ابزار تصمیم‌گیری می‌شود. هرچه آن‌ها تصمیم بگیرند، ما هم مثل همه‌ی مردم تمکین می‌کنیم.» 

انتخابات و فیلترینگ

کارگروه تعیین مصادیق محتوای مجرمانه (فیلترینگ) در پی حوادث 1388 شکل گرفت. حوادث پس از انتخابات ریاست جمهوری، روایت آن توسط کاربران در فضای مجازی و انتشارروز به روز  اخبار در رسانه‌های خارجی باعث شد نمایندگان مجلس شورا، به فکر فیلترینگ قانونی بیفتند. قانون جرائم رایانه‌ای مجلس خیلی زود از سوی شورای نگهبان تایید شد و کارگروه تعیین محتوای مجرمانه تاسیس شد. از همان زمان شبکه‌های اجتماعی مانند فیس بوک و توئیتر به دستور این کارگروه مسدود شدند و بازار معرفی و خرید فیلترشکن برای کاربران ایرانی داغ شد. کارگروه تعیین مصادیق محتوای مجرمانه  از 13 عضو تشکیل شده است. دادستان کل کشور، وزرای اطلاعات، ارشاد، آموزش و پرورش، ارتباطات، علوم، دادگستری و یا نمایندگان وزرا، رییس سازمان صدا و سیما، نماینده شورای عالی انقلاب، رئیس سازمان تبلیغات اسلامی و دو نماینده مجلس که یکی عضو کمیسیون حقوقی مجلس است و دیگری عضو کمیسیون صنایع و معادن، نمایندگان توسط کمیسیون‌های نامبرده انتخاب و برای حضور در این کارگروه به تایید مجلس شورای اسلامی می‌رسند.

وایبر هنوز فیلتر نشده

لاله افتخاری در پاسخ به این سوال که شما قبلا وایبر را جزو ابزار جاسوسی دانسته‌اید پس چرا در حال حاضر از وایبر استفاده می‌کنید؟ به ایران وایر می‌گوید: «وایبر فیلتر نشده است. اعضای کارگروه مصادیق مجرمانه که همگی افراد خبره‌ای هستند، تصمیم به فلیتر واتس اپ گرفته‌اند. من هم از واتس اپ استفاده نمی‌کنم. ض من این که من اظهار نظر درباره این موضوع را به کارگروه تعیین مصادیق مجرمانه واگذار می‌کنم.» او درباره  مسائل اخلاقی که پیشتر نیز ان را عنوان کرده بود، هم اینطور توضیح می‌دهد: «هر وسیله‌ای ذاتا بد نیستند. باید دید چطور از ان استفاده می‌شود. متاسفانه برخی جوانان از این ابزار برای تشکیل گروههای دوستی و ابتذال استفاده می‌کنند اما بعضی هم به عنوان یک وسیله مدرن از این ابزارها به درستی استفاده می‌کنند.»

اواخر سال 92 عبدالصمد خرم‌آبادی دبیر کارگروه تعیین مصادیق مجرمانه از فیلترینگ واتس اپ خبر داد اما اوایل اردیبهشت ماه امسال محمود واعظی وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات از دستور حسن روحانی برای توقف  فیلترینگ واتس اپ خبر داد. واعظی همچنین گفت که طبق نظر رئیس جمهور، قبل از هر اقدامی درباره شبکه‌های اجتماعی، موضوع باید در کمیسیون های تخصصی شورای عالی فضای مجازی بررسی شود.

شورای عالی فضای مجازی در سال ۱۳۹۰ به دستور آیت الله خامنه‌ای تشکیل و موظف شد که مرکز ملی فضای مجازی ایران را راه‌اندازی کند. ریاست این شورا را رییس جمهور بر عهده دارد. با این‌حال به نظر می‌رسد که در مورد محدوده اختیارات و وظایف این دو نهاد اتفاق نظر وجود ندارد. عبدالصمد خرم‌آبادی، دبیر کارگروه تعیین مصادیق محتوای مجرمانه، هفته گذشته گفته بود که رئیس‌جمهور نمی‌تواند اختیار تصمیم‌گیری در مورد شبکه‌های اجتماعی را از کمیته تعیین مصادیق محتوای مجرمانه سلب و آن را به شورای عالی فضای مجازی واگذار کند.اما وزیر ارتباطات ایران با رد این موضوع گفت که دبیر این کارگروه نمی‌تواند برای رئیس جمهور "تعیین تکلیف" کند و شورای‌ عالی فضای مجازی "یک مجموعه بالادستی" است که هیچ ارتباطی با این کمیته ندارد. لاله افتخاری درباره نظر رئیس جمهور نسبت به توقف فیلترینگ واتس اپ می‌گوید: « من فکر می‌کنم وقتی کارگروه تعیین مصادیق مجرمانه تصمیم گرفته که واتس آپ فیلتر شود، همه در هر جایگاهی باید از این تصمیم تمکین کنند. افراد با نفوذی در این کارگروه حضور دارند که قطعا تصمیم درستی گرفته‌اند بنابراین قشنگ نیست که تصمیم‌شان اجرا نشود.»

او درباره فیلترینگ «وایبر» می‌گوید: «کارگروه هنوز برای وایبر تصمیم نگرفته اما اگر تصمیم به فیلتر وایبر باشد من حتما تمکین می‌کنم.» خانم نماینده پس از این جواب کوتاه، منتظر سوال بعدی ما نمی‌ماند و می‌گوید: «من بیش از این وقت ندارم . موفق باشید.» و گوشی تلفن را قطع می‌کند.

از بخش پاسخگویی دیدن کنید

در این بخش ایران وایر می‌توانید با مسوولان تماس بگیرید و کارزار خود را برای مشکلات مختلف راه‌اندازی کنید

صفحه پاسخگویی

ثبت نظر

تصویری

ویتنام و موتورسوارها

۲۵ اردیبهشت ۱۳۹۳
ویتنام و موتورسوارها