close button
آیا می‌خواهید به نسخه سبک ایران‌وایر بروید؟
به نظر می‌رسد برای بارگذاری محتوای این صفحه مشکل دارید. برای رفع آن به نسخه سبک ایران‌وایر بروید.
سیاست

احمدی نژاد با آمارها چه می‌کند؟

۱۸ آذر ۱۳۹۲
فرشاد محمدی
خواندن در ۹ دقیقه
احمدی نژاد با آمارها چه می‌کند؟
احمدی نژاد با آمارها چه می‌کند؟

محمود احمدی نژاد رئیش جمهور پیشین ایران در واکنش به  گزارش صد روزه حسن روحانی، با نگاشتن نامه ای به وی، این گزارش را «غیرمنصفانه و بی‌پایه» دانست و از وی دعوت کرد تا در «مناظره‌ای صریح» شرکت کند.

احمدی نژاد در نامه خود عنوان کرده است که به احترام تقاضاهای بی‌شمار گروه‌های مختلف مردم و از جمله صاحب‌نظران سیاسی و اقتصادی، حسن روحانی را به مناظره دعوت کرده است.

هفته گذشته حسن روحانی رئیس جمهوری اسلامی ایران درگفتگویی تلوزیونی که با عنوان گزارش صد روزه عملکرد دولت به مردم انجام شد، به انتقاد از عملکرد دولت محمود احمدی نژاد و  وضعیت اقتصادی کشور در زمان آغاز به کار دولت یازدهم پرداخت؛ رسانه های تندرو از این گفتگو با عنوان محاکمه شبانه محمود احمدی نژاد در صد و یکمین روز نام بردند.

محمود احمدی نژاد که با شعار «آوردن پول نفت بر سر سفره‌های مردم» توانسته بود دو دوره  پست ریاست جمهوری ایران را بدست آورد درحالی که بیشترین درآمد نفتی تاریخ ایران را در دست داشت دولت را با خزانه ای خالی به حسن روحانی تحویل داد.

در همان روزهای آغازین کار دولت یازدهم، آمار و ارقام‌ها حکایت از تخریب زیر بنای اقتصاد کشور و پنهانکاری دولت پیشین در ارائه آمار درست داشت؛ به نحوی که حسن روحانی درهمان روزها در جمع نمایندگان مجلس وعده داد تا کارگروه ویژه‌ای برای  بررسی آماری دولت‌های محمود احمدی‌نژاد تشکیل دهد و صدروز بعد از آغاز به کار رسمی دولت، آمارهای دقیق را به‌ اطلاع عموم برساند.

حسن روحانی به قولش عمل کرد و در صد و یکمین روز ریاست جمهوری اش در برنامه تلویزیونی حاضر شد و طرح انتقاداتی تند از دولت محمود احمدی نژاد و ارائه آمار وارقام وعده داده شده پرداخت.

بدهکار‌ترین دولت

احمدی نژاد با آمارها چه می‌کند؟

حسن روحانی در سخنان خود گفت درخزانه دولت زمانی که به وی تحویل داده شد تنها ۷ درصد از خرج ماهانه دولت در مرداد ماه تامین بوده است که این میزان حتی برای پرداخت حقوق کارمندان دولت در پایان مردادماه کافی نبوده است؛ چیزی که حسن روحانی از آن با عنوان «خزانه خالی» یاد کرد.

بر مبنای این اظهارات، طبق قانون بودجه دولت می‌بایست ۱۷۵۰۰ میلیارد تومان برای پرداخت هزینه‌های جاری داشته باشد اما در روز ۱۲ مرداد ماه که دولت یازدهم کار خود را آغاز کرده است، موحودی خزانه تنها ۱۲۸۰ میلیارد تومان بوده است. به بیان دیگر دولت حسن روحانی در زمان آغاز به کار خود بیش از ۴۶۰۰ میلیارد تومان تنها در هزینه‌های جاری ماهانه خود بدهکار بوده است.

حسن روحانی دلیل این مسئله را «غیر واقعی بودن آمار و ارقام بودجه» در دوران ریاست جمهوری محمود احمدی‌نژاد عنوان کرد و گفت که در نخستین اقدام ناچار شدیم قانون اصلاح بودجه را با دو فوریت به مجلس بفرستیم که البته هنوز هم مجلس شورای اسلامی به آن رسیدگی نکرده است.

اما بدهکاری دولت محمود احمدی‌نژاد تنها به بخش هزینه‌های جاری دولت ختم نمی‌شود؛ حسن روحانی در سخنان خود ابعاد تازه‌ای از بدهکاری دولت محمود احمدی‌نژاد به بخش‌های مختلف را روشن کرد. او گفت دولتی که به ارث برده است در عین حال که پولدار‌ترین دولت بوده، بدهکار‌ترین دولت نیز بوده است.

بنا به گفته حسن روحانی دولت محمود احمدی‌نژاد بیش از ۷۴هزارمیلیارد تومان به سیستم بانکی کشور، ۶۰ هزار میلیاردتومان به صندوق تامین اجتماعی و صندوق بازنشستگی و حدود ۵۵ هزار میلیارد تومان به پیمانکاران دولتی و خصوصی بده کار بوده است که این ارقام تنها بخشی از بدهکاری‌های دولت محمود احمدی‌نژاد را نشان می‌دهد.

حسن روحانی گفت که مجموع وعده‌های دولت محمود احمدی‌نژاد برای اجرای پروژه‌های گوناگون در هشت سال سفرهای استانی بالغ بر ۲۱۱ هزار میلیارد تومان بوده است که از این مقدار تنها ۳۲ درصد را توانسته به اجرا بگذارد وبقیه را برای دولت بعدی دست نخورده باقی گذاشته است.

بر این اساس با فرض اینکه میزان درآمدهای کشور در دوران محمود احمدی‌نژاد در سال‌های آینده ثابت بماند، ۱۶ سال طول می‌کشد تا تعهدات محمود احمدی‌نژاد عملی و اجرا شود.

بر اساس گفته‌های رئیس دولت یازدهم، محمود احمدی‌نژاد در ماه‌های آخر ریاست جمهوری‌اش دست از وعده و وعید برای اجرای پروژه‌های عمرانی و همچنین اجرای این پروژ‌ها بدون تامین منابع مالی لازم برنداشت به گونه‌ای که در حال حاضر دولت بیش از ۴۰۰ هزار میلیارد تومان برای اجرای پروژه‌های گوناگون متعهد است که پرداخت کند اما ۵ ماه اول امسال یعنی زمانی که محمود احمدی‌نژاد هنوز رئیس جمهور ایران بود، ۳ درصد این تعهدات تحقق یافته و ما بقی برای دولت حسن روحانی مانده است.

«شغل زیاد درست شد ولی برای چینی‌ها»

روحانی اولین مشکلی که پس از آغاز به کار با آن روبرو شده است  را نبود کالا در انبارهای کشور عنوان کرد. او گفت که وقتی دولت را تحویل گرفت خیال می کرده است که تا سه یا چهار ماه انبار‌ها پر است اما در‌‌ همان روزهای نخستین گزارشی به دستش رسید که نشان می‌داد کشور از لحاظ کالاهای اساسی و از جمله گندم دچار مشکل است و در یکی از استان‌ها گندم فقط برای سه روز در سیلو وجود داشته است.

بر مبنای مصوبه خود دولت محمود احمدی‌نژاد، شرکت بازرگانی دولتی ایران موظف بود همواره حدود سه میلیون تن گندم که میزان مصرفی سه ماه کل کشور است را به عنوان ذخیره استراتژیک در کشور، از بازارهای داخلی و در صورت لزوم از بازارهای جهانی تامین و ذخیره کند.

 اما بنا بر گزارش رسمی دفتر طرح و برنامه شرکت بازرگانی دولتی ایران موجودی گندم کل کشور در دو سال گذشته حدود نصف میزان مورد نیاز بوده است.

بر مبنای این گزارش در انتهای سال ۹۰ ذخیره گندم ۷۴/۱ میلیون تن و انتهای سال ۹۱ بالغ بر ۸۹/۱     میلیون تن بوده است.

این در حالی است که مسئولان دولت دهم ادعا داشته‌اند که به اندازه شش ماه کالا‌های اساسی ذخیره شده است. محمود احمدی‌نژاد نیز روز ۱۳ تیر ماه و در آخرین روزهای ریاست جمهوری‌اش در برنامه زنده تلویزیونی شبکه یک سیما گفته بود که دولت تا سه تا چهار ماه کالا ذخیره کرده است و همچنین هر روز کالا به کشور وارد می‌شود.

 نمودار واردات گندم

محمود احمدی‌نژاد در حالی سخن از واردات کالاهای اساسی به کشور به عنوان راهی برای تامین کالاهای استراتژیک کشور به میان آورد که میزان واردات گندم به کشور نشان می‌دهد که در دوران او واردات گندم به شدنت افزایش پیدا کرده و به تبع وابستگی دولت به کشورهای خارجی افزوده شده است و این در حالی است که محمود احمدی‌نژاد مدعی بود که ایران در دوران او در تولید گندم خودکفا شده و حتی به جمع صادرکنندگان گندم پیوسته است.

روحانی در سخنان خود با اشاره به وابستگی ایران به کشورهای خارجی برای تامین گندم مورد نیاز کشور در دورانی که ایران با تحریم‌های شدید بین المللی روبرو بوده است گفت «وقتی داریم با چند قدرت غربی دنیا مبارزه می‌کنیم باید خود را آماده کنیم. متاسفانه عمل ما با شعار ما در دولت گذشته سازگار نبود.»

او در ادامه صحبت‌های خودش به واردات بی‌رویه کالا در سال‌های ریاست جمهوری محمودی احمدی‌نژاد اشاره کرد؛ کالاهایی بی‌کیفیت که بخش بزرگی از آن از چین وارد می‌شدند.

روحانی اضافه کرد: «درست وقتی می‌رفتیم به سمت تحریم و دولت می‌گفت تحریم کاغذپاره‌ای بیش نیست، دولت وابستگی‌اش به خارج را بیشتر می‌کرد.»

جدول واردات کالا کشور در 12 سال گذشته به نقل از اتاق بازرگانی

از زمان روی کار آمدن محمود احمدی نژاد واردات ایران از کشور چین حدود چهار برابر شد. روحانی به طعنه گفت که در دوران محمود احمدی‌نژاد شغل زیاد درست شد ولی برای چینی‌ها و کره جنوبی و دیگران.

او همچنین اضافه کرد که وقتی ایران با تحریم‌های گسترده روبرو بود باید به منابع و تولدی داخلی تکیه می‌کرد چرا که با شعار نمی‌شود با دنیا مقابله کرد.

تورم مالیات فقراست

بنا بر اعلام مجمع جهانی اقتصاد ایران در سال ۲۰۱۲ یعنی آخرین سال ریاست جمهوری محمود احمدی‌نژاد رتبه نخست تورم در میان کشورهای دنیا را از آن خود کرد. مهر ماه گذشته نیز بانک مرکزی اعلام کرد که نرخ تورم در ایران به ۱/۴۰ درصد رسیده است که در ۱۸ سال گذشته بی‌سابقه بوده است.

نرخ تورم در دوازده سال گذشته به نقل از مرکز آمار ایران

حسن روحانی در صحبت‌های تلویزیونی خود بدهکار بودن دولت محمود احمدی‌نژاد به سیستم بانکی کشور را از عوامل افزایش نقدینگی و به تبع افزایش تورم در کشور دانست.

حسن روحانی گفت که در سال ۸۴ نقدینگی ۶۸ هزار میلیارد بوده است اما در پایان دولت به حدود ۴۷۰ هزار میلیارد افزایش پیدا کرده یعنی حدود ۷ برابر شده است و تاکید کرد که بخشی از این افزایش نقدینگی مربوط به بدهی دولت به سیستم بانکی کشور می‌شود.

جدول رشد نقدینگی:

حسن روحانی در سخنان خود یادآور شد که دولت محمود احمدی‌نژاد برای اجرای طرح مسکن مهر تاکنون ۴۳ هزار میلیارد از سیستم بانکی کشور قرض گرفته است.

او گفت که از زمان خلق پول تا کنون کل پایه پولی کشور ۱۰۰ هزار میلیارد بوده است که از این مقدار، ۴۳ هزار میلیارد تومان را محمود احمدی‌نژاد برای مسکن مهر وارد سیستم پولی کشور شده است.

حسن روحانی تاکید کرد که بخش بزرگ تورم در کشور به خاطر ورود بودجه طرح مسکن مهر به سیستم پولی کشورایجاد شده است.

سیاست‌های دولت محمود احمدی‌نژاد در حالی منجر به افزایش سرسام آور تورم در سال‌های گذشته شد که ایران در این سال‌ها با رشد اقتصادی بسیار پایینی روبرو بوده است؛ در اغاز روی کار امدن محمود احمدی‌نژاد نرخ رشد اقتصادی ۶/۱۹  بوده است اما در مرداد ماه گذشته وی سکان اقتصاد کشور را با نرخ ۸/۵- تحویل داده است.

جدول رشد اقتصادی در دوازده سال گذشته به نقل از مرکز آمار ایران 

 بالا بودن نرخ تورم در سال‌های پیش از روی کار امدن محمود احمدی‌نژاد بی‌سابقه نیست در سال ۷۴ یعنی دوران ریاست جمهوری هاشمی رفسنجانی نرخ تورم در ایران به ۴۹ درصد یعنی بالا‌ترین میزان در تاریخ ایران رسیده بود اما به گفته حسن روحانی ایران در ۵۰ سال گذشته این حد از تورم را همزمان با رشد منفی اقتصاد یا رکود اقتصادی تجربه نکرده است.

حسن روحانی گفت در پایان ریاست جمهوری محمود احمدی‌نژاد که نرخ رشد اقتصادی ۸/۵- شده است اقتصاد ایران و به تبع سفره‌های مردم به همین میزان کوچک شد.

دولت به همه یارانه داد

محمود احمدی‌نژاد مدعی بود می‌خواهد با طرح تحول اقتصادی و هدفمندی یارانه‌ها شکاف طبقاتی میان ثروتمدنان و تهی دستان را کاهش دهد. بر همین اساس بنا بود یارانه، به عنوان کمک دولتی، به «گروه‌های کم درآمد جامعه» تعلق گیرد و فاصله آن‌ها را با طبقات بالادستی کمتر کند.

او برای تحقق این مسئله، یعنی پرداخت یارانه به اقشار کم درآمد، طرح ملی جمع آوری اطلاعات اقتصادی خانوار‌ها را اجرا کرد و طی آن، میلیون‌ها نفر از مردم ساعت‌های متمادی را صرف ایستادن در صف و پر کردن فرم‌های عریض و طویلی کردند که در آن، سوالاتی درباره میزان درآمد و املاک و دارایی‌های افراد مطرح شده بود.

اما به گفته حسن روحانی وی موفق نشد حانوارهای کم در آمد را شناسایی کند و در ‌‌نهایت یارانه را به همه تعلق داد.

 او اضافه کرد: «اگر بخواهیم در زندگی خصوصی دخالت کنیم، اعتماد مردم سلب می‌شود و رونق اقتصادی از بین می‌رود.»

 به اعتقاد حسن روحانی دخالت در زندگی مردم، بررسی حساب‌های بانکی و امکلاک مردم ممکن است برای کوتاه مدت مفید باشد ولی در دراز مدت حتما ضرر دارد. 

------------------------------------------

براي آشنايي با چگونگی توليد نمودارهاي اين گزارش كليك كنيد

ثبت نظر

استان لرستان

کشته شدن یک قلاده پلنگ ایرانی بر اثر تصادف در جاده خرم‎آباد-الشتر

۱۸ آذر ۱۳۹۲
شهرام رفیع زاده
خواندن در ۲ دقیقه
کشته شدن یک قلاده پلنگ ایرانی بر اثر تصادف در جاده خرم‎آباد-الشتر