close button
آیا می‌خواهید به نسخه سبک ایران‌وایر بروید؟
به نظر می‌رسد برای بارگذاری محتوای این صفحه مشکل دارید. برای رفع آن به نسخه سبک ایران‌وایر بروید.
بلاگ

جراحی رهبر یا «رهبری»؟

۱۷ شهریور ۱۳۹۳
در بلاگستان
خواندن در ۷ دقیقه
جراحی رهبر یا «رهبری»؟

روز دوشنبه، 17 شهریور، آیت‎الله خامنه‎ای، رهبر جمهوری اسلامی، در یکی از بیمارستان‌های تهران تحت عمل جراحی پروستات قرار گرفت. به گفته علیرضا مرندی، رئیس تیم پزشکی آیت‌الله خامنه‌ای، وی مدت‎ها مشکل پروستات داشته است اما اکنون زمان را برای عمل مناسب دیده است. این عمل با موفقیت انجام شد و وضعیت عمومی آیت‎ الله خامنه ای «خوب و کاملا طبیعی» است. عصر روز دوشنبه، روسای سه قوا، آیت‌الله هاشمی رفسنجانی، آیت‌الله هاشمی شاهرودی، آیت‌الله جنتی و جمع دیگری از شخصیت‌های نظام از رهبر جمهوری اسلامی عیادت کردند.

شایعه‎هایی که قبلا درباره سلامت رهبر منتشر شده بود، نحوه خبررسانی درباره عمل جراحی، و عکس‎هایی که از وی در تخت بیمارستان انتشار یافت موجی از گمانه‎ها را در فضای مجازی به راه انداخت که شاید این جراحی، برخلاف گفته خود آیت‎الله خامنه‎ای، چندان «معمولی و عادی» نباشد؛ و چه بسا عمل جراحی «رهبر» مقدمه جراحی «مقام رهبری» باشد. بعضی از گمانه‎های فضای مجازی را می‎توانید در زیر بخوانید.

 

*          *          *

به نظر چرخ‌وفلک انتشار غیرعادی خبر عمل جراحی رهبر این پرسش کهنه را زنده می‎کند که در صورت فوقت آیت‌الله خامنه‌ای، چه کسی جانشین او خواهد شد: این نوشتار می‌کوشد با برشمردن اوصافی ... تصویری از رهبر احتمالی بعدی ارائه، و در نهایت، گمانه‌زنی کند نام او چی‌ست.

... در میان شخصیت‌های فعلی، علاوه بر حسن روحانی، سیدمحمود هاشمی‌شاهرودی، صادق لاریجانی، و سیدحسن خمینی، گزینه‌های موجود برای رهبری‌اند. اگر ماجرای ۸۸ پیش نیامده‌بود، نام سیدمحمد خاتمی را هم در میان این افراد ذکر می‌کردم، و بداهتن نامی از فرزندان آقای خامنه‌ای نیاورده‌ام. سیدحسن خمینی که چندان کاربلد نیست، صادق لاریجانی هم یکی از غایبان بزرگ جنگ هشت‌ساله بوده، می‌ماند هاشمی‌شاهرودی و روحانی، که در کمال تعجب هم‌سن‌اند.

هاشمی‌شاهرودی گزینه‌ی خوبی بود، اگر مسیر مرجعیت را دنبال نمی‌کرد. ... تنها گزینه‌ی موجود حسن روحانی‌ست. او مجتهد است، روابط خوبی با تمام جریانات سیاسی کشور، و به‌ویژه شخص هاشمی‌رفسنجانی و خانواده‌ی خمینی و خامنه‌ای، دارد، در انقلاب حاضر بوده، به‌واسطه‌ی حضور در عالی‌ترین سطوح مدیریت جنگ، با نیروهای نظامی مرتبط است، تجربه‌ی فراوانی از کار امنیتی دارد، خطیب خوب و خوش‌وجهه‌ای‌ست، با کار اجرایی آشناست، و روابط خوبی با روحانیت و بازار دارد. او هم‌الآن هم عضو مجلس خبرگان رهبری‌ست، و به‌سادگی می‌تواند رهبر بعدی نظام باشد.

 

فاطمه شمس می‎نویسد فوت آیت‎الله خامنه‎ای پایان وضعیت فعلی سیاسی ایران نیست: نماینده خدا و امام زمان زیر تنفس مصنوعی در بیمارستان. این میزان پوشش خبری آنلاین و انتشار عکسهایی از این دست از طرف خبرگزاری هایی که این اواخر فقط از زاویه های خاصی عکس می گرفتند تا زردی رخسار رهبر پیدا نباشد و فقط تعداد معدودی عکس را خودشان به خبرگزاری ها می دادند خیلی جالب است. چقدر بد است که آدم خودش را به اینجا برساند در زندگی که ملت برای مرگش دست به دعا ببرند. تعدادی از جامعه شناسان مرگ دیکتاتور را آخرین راه خلاصی از دیکتاتوری می دانند. گرچه من فکر می کنم مرگ ایشان همچین هم اتفاق خوبی به لحاظ سیاسی نخواهد بود مخصوصا وقتی به احمد خاتمی و علم الهدی نگاه می کنم.

 

 فرهاد جعفری نوشته دوران نقاهتِ آیت‎الله خامنه‎ای می‎تواند آبستن حوادث بسیاری باشد: به‌نظرم؛ چندهفته‌ای که آ. خامنه‌ای به دلیل جراحی پروستات در بستر بیماری خواهند بود و به‌گفته‌ی رئیس کادر پزشکی «نخواهند توانست به پرکاری سابق بوده و به امور نظارت کامل داشته باشند»؛ چندهفته‌ای‌ست که می‌تواند اتفاقات بسیاری در آن رخ دهد (به‌نحوی که از گردن ایشان هم ساقط باشد!).

احتمالی که می‌تواند توضیح‌دهنده‌ی این مطلب هم باشد که: «چرا برخلاف رویه‌ی معمول در جمهوری اسلامی؛ مسئله‌ی جراحی پروستات آ. خامنه‌ای، به‌دور از هرگونه ملاحظه‌کاری‌های معمول، بلافاصله به اطلاع افکارعمومی رسید؟!».

 

مهدی پرپنچی معتقد است عکس‎هایی که بیت رهبری از آیت‌الله خامنه‌ای در بستر بیماری منتشر کرده، آگاهانه قصد دارد تصویری از رهبری ناتوان و رنجور به نمایش بگذارد: تصویر پیرمردی نحیف با ماسک اکسیژن بر صورت، آخرین چیزی است که یک نظام سیاسی از نوع ایران، مایل است از رهبر خود برای افکار عمومی داخل و خارج ترسیم کند. بیت آیت‌الله خامنه‌ای می‌توانست خبر بیماری او را به شکلی منتشر کند که تصویر تن رنجور او برای همیشه در ذهن عموم حک نشود. اما انتشار گسترده عکس‌های رقت‌‌انگیز او در بستر بیماری و هم‌چنین فیلم‌های عیادت سران نظام از او روی تخت بیمارستان، نشان می‌دهد که تعمدی در کار است. ظاهرا نظام سیاسی ایران و بیت آیت‌الله خامنه‌ای، عمدا تصمیم گرفته‌اند این تصویر از رهبر ایران را در اذهان عمومی بسازند. درباره این که چرا اکنون چنین تصمیمی گرفته شده است می‌توان حدس‌ و گمان‌هایی را مطرح کرد اما پاسخ قطعی به این سوال را گذشت زمان خواهد داد!

 

اما واکنش به جراحی رهبر به گمانه‎زنی درباره «مقام رهبری» ختم نشده است. مردم بیماری رهبر را دست‎مایه شوخی‌های تازه‌ای کرده‌اند. مدیار سمیع‌نژاد در این باره می‎نویسد: واکنش در فضای مجازی در مورد بیماری خامنه‌ای جالب است. یک مورد که برای‌ام جالب توجه بود و از صبح در توییتر آن را رصد کردم، در شوخی‌ها و طنزهای کثیری است که کاربران توییتر به آن پرداختند. برای رصد این شوخی‌ها کافی است دو اسم «خامنه‌ای» و «پروستات» را در توییتر سرچ کنید. ... [در جستجویی] که حاوی کلمه پروستات است، حجم عظیمی از شوخی‌ها و کنایه‌ها و استفاده‌های رندانه از این کلمه را می‌بینیم بدون آن‌که به اسم آقای خامنه‌ای اشاره‌ای شده باشد. اشاره‌های مستقیم‌تر حاوی کلماتی مثل «رهبر، آغا/آقا، امام/عمام و...» و واژه‌هایی از این دست است. در واقع می‌شود گفت ترکیب «اسمش رو نبر» که به طور معمول در ادبیات رایج برای خامنه‌ای وجود دارد و در مورد او استفاده می‌شود، در این قضیه به طور مشخصی نمود دارد.

 

درباره حجم شگفت‌انگیز این شوخی‌ها که در عرض چند ساعت فضای مجازی را پر کرده، رضا پرچی‌زاده می‎نویسد: چند وقت پیش دوستی مطلبی پست کرده بود با این مضمون که «جوک بر ثانیه واحد اندازه‌گیریِ جوک ساختنِ ایرانیان درباره واقعه‌ای از زمان وقوع تا از آسیاب افتادنِ آب است». حالا ببینیم پروستاتِ آقا چقدر جوک می‌کشد. البته بنده خودم عاشق جوک هستم، به خصوص که درباره‌ی پروستات آقا باشد که مملکتی رویش می‌چرخد؛ ولی بعضی وقتها فکر می‌کنم اینکه ما همه چیز را با جوک ساختن رفع و رجوع می‌کنیم عملا باعث شده نیازی به روبرو شدن با مشکلات در دنیای واقع نبینیم.

 

اما محمود فرجامی، طنزنویس، شوخی با بیماری آیت‌الله خامنه‌ای را غیراخلاقی می‌داند: شوخی با پروستات یک مرد بیمار همانقدر سخیف است که شوخی با پستان زنی که سرطان سینه گرفته. فرقی هم نمی کند که خامنه ای باشد یا دختر رفسنجانی یا اعضای خانواده من و شما. محض اطلاع عرض شد.

 

شاید در پاسخ به محمود فرجامی است که مسیح علی‌نژاد چنین می‎نویسد: از زاویه ی یک رسانه مستقل و آزاد نمی شود چشم بست بر واکنشِ جمعیِ بخش هایی از جامعه که از اعلام بیماری رهبری جمهوری اسلامی خوشحال است و در موردش طنز می نویسد. به عنوان مثال می شود این پرسش را در یک نظر سنجی آزاد مطرح کرد که آیا واقعا شما بر اساس آنچه خود رهبری و مقامات مسوول درخواست کردند برای سلامتی رهبری جمهوری اسلامی دعا یا آرزوی مثبت می کنید؟

باز هم ممکن است در جامعه آماری متفاوت نتایج متفاوتی حاصل شود ولی واقعیت این است که «خوشحالی» و روحیه طنز مردم از انتشار خبر بیماری آیت الله علی خامنه ای از دیدگاه رسانه ای «خبر»ی محسوب می شود که نیاز نمی شود انکارش کرد.

 

و بالاخره، حسین ابراهیمی، از عاشقان ولایت، از خوانندگان خود می‎پرسد چرا برای آیت‎الله خامنه‎ای دعا نمی‎کنند چرا برای رهبرمان دعا نمی کنیم؟ رهبری که به فرموده بزرگان علمایمان آقایش او را به اسم دعا می کند ،رهبری که رنجکش مولای خود است و تنها حلقه وصل امروز ما به آسمان ولایت است ... . این کمترین کار ماست، ابراز ولایتمداری با دعای بر شخص ولی، ترویج اعتقاد صحیح با دعای آشکار برای سلامتی ولی فقیه زمان ... . آری براستی شاید حکمت این عارضه امام، بیداری ما باشد! ،چقدر برای سلامتی پدر امروز امت دعا می کنیم؟ اندازه دعا برای سلامتی پدر خودمان یا کمتر؟ وای بر ما ، خدای تبارک و تعالی گاهی تلنگر می زند اما اگر بیدار نشدی و کفر نعمت کردی طور دیگری برایت تقدیر می کند، خدا نکند که یوم الحسرة ما ایرانیان رقم بخورد که آن روز بخواهیم قدر این نعمت را بدانیم!، آری دعا اثر دارد و انتظار خداست از ما و یک وظیفه الهی بر دوش ما.

از بخش پاسخگویی دیدن کنید

در این بخش ایران وایر می‌توانید با مسوولان تماس بگیرید و کارزار خود را برای مشکلات مختلف راه‌اندازی کنید

صفحه پاسخگویی

ثبت نظر

اینترنت و تکنولوژی

گوگل در حال ساخت رایانه‌ کوانتومی؛ سریع‌ترین رایانه‌ جهان

۱۷ شهریور ۱۳۹۳
سعید جعفری
خواندن در ۳ دقیقه
گوگل در حال ساخت رایانه‌ کوانتومی؛ سریع‌ترین رایانه‌ جهان